Vineri la atelierul de lectura am vorbit despre lucuruile de care ne este teama si am aflat ca majoritatea se tem de intuneric altii de paianjeni si unii de rechini :). Nu trebuie sa luam in ras fricile copiilor, cel mai bine este sa vorbim cu cei mici de lucrurile care ii sperie si sa incercam sa le indepartam aceste temeri cu povesti si explicatii care sa le dea incredere. Noi am citit de multe ori din cartea „ABC-ul curajului” de Natalia Ciub si fetelor le place foarte mult de curajosul Arici Pogonici si de fricoasa Ica Soricica.
La atelier am vorbit despre frica de paianjeni si am citit „Povestea paianjenului Fanica de care toti aveau frica” din care am aflat ca paianjenii sunt folositori si ca nu trebuie sa ne temem de ei. Nu e bine sa-i atingem pentru ca nimanui nu-i place sa fie deranjat, dar nici n-avem de ce sa ne temem de ei. Paianjenul Fanica a prins in plasa facuta de el tantarii care-i piscau pe copii.
Dupa ce-am citit si ne-a trecut tuturor frica de paianjeni am jucat un joc pentru care am construit pe jos o panza de paianjen din banda izolatoare . Din loc in loc am pus cartonase cu cifre iar in mijloc erau pianjeni din plastic. Copiii mergeau pe panza, cand intalneau un cartonas spuneau despre ce cifra este vorba si luat un paiajen, avand grija sa nu calce in interior (de aici m-am inspirat pentru a face jocul).
Fiecare copil si-a construit apoi o coroana sub forma de paianjen, si cu totii am devenit paianjenul Fanica :).
Am incerccat apoi sa facem o panza mare de paianjen dand un ghem de lana de la unul la altul si astfel am vazut cat de mult timp ii ia unui paianjen sa-si teasa panza.
Surpriza dulce a fost in pungute paianjeni.