On the farm

Sambata la atelierul de engleza avem o grupa de copii care vin de mult timp la noi si mi-am propus ca de acum sa aprofundam temele studiate prin mai multe activitati de comunicare. Sigur ca vom aborda si teme noi, dar mi-ar placea ca de acum copiii sa poata comunica in mod liber/fluent in limba engleza avand in vedere ca stiu majoritatea cuvinteloer si expresiilor de la temele studiate. Asta inseamna ca vom avea carti/cantece pe anumite teme care sa ne ofere tot felul de situatii si oportunitati de comunicare, sau vom crea propriile povesti.

Sambata trecuta am aprofundat tema „La ferma” si de data asta ne-am ocupat de animalele care traiesc intr-o ferma. Am construit o ferma din carton si mai intai copiii puneau animalele in diferite grajduri in functie de instructiunile mele (in the big red barn, behind the orange barn, in front of the small red barn).

Ferma a fost foarte indragita de catre copii si am jucat multe jocuri cu ajutorul ei: am ghicit ce animal o sa iasa pe usa sau pe geam, in timp ce copiii aveau ochii inchisi am adus animale salbatice si le-am ascuns prin ferma si copiii cautau sa vada ce animal nu are ce sa caute printre animalele domestice.

Am dansat si am cantat in jurul fermei (Let’s take a walk around the farm) si ne opream si copiii erau intrebati: What do you see? iar ei spuneau ce animale vad la ferma: I see a cow and a sheep in the red barn.

Am pus pe jos in forma de cerc niste cartonase (de aici am descarcat fiesele) si copiii mergeau pe ele in timp ce ascultam Old MacDonald. Cand muzica se oprea spuneau sau  faceau ce indicatii aveau pe cartonas (de exemplu daca erau asezati pe animale spuneau cine este in imagine, iar daca aveau o indicatie o citeam eu si ei executau: put the farmer on the tractor, close your eyes, tell me what a sheep says).

Am facut  o activitate comuna in care mai intai copiii au primit parti ale animalutelor si le-au asamblat , fiecare a avut alt animal.

Cand au fost gata le-am lipit pe o plansa mare alcatuind astfel o ferma.

Surpriza dulce a fost in pisicute sfioase :).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s