Marea cursa

Vineri la atelierul de lectura am facut cunostinta cu „Printesa Matilda si poneiul sau, Caramelo”  si i-am insotit in aventura lor din „Marea cursa”. Colectia cuprinde patru carti scrise de Florencia Cafferata ce au fost tiparite in conditii excelente la editura Girasol. Ilustratiile sunt foarte frumoase, imaginile sunt relizate dintr-un fel de colaj din tot felul de materiale: nasturi, panglici, tricotaje, fire, tesaturi, totul e spectaculos.

Povestea pe care am citit-o i-a captivat pe copii si cu ajutorul ei au invatat ca trebuie sa avem curaj sa concuram indiferent de cat de puternici ni se par ceilalti competitori, insa nu e chiar asa important sa ajungem mereu pe primul loc. Matilda si Caramelo au dat dovada de mult altruism cand i-au ajutat pe ceilalti concurenti aflati in necaz. Astfel, desi au luat medalia de bronz, au castigat o decoratie de onoare si aprecierea tuturor.

Pentru a ne exersa altruismul, am jucat cateva jocuri distractive:

1. Putin ajutor din partea prietenilor: Fiecare copil avea pe cap un servetel si cu totii mergeau in cerc in timp ce auzeau muzica. Daca unuia ii cadea servetelul trebuia sa se opreasca si alt copil venea si ii aseza servetelul la loc pentru a putea continua dansul. Acest joc ne ajuta sa fim mai atenti la nevoile celorlalti.

2. Pernele muzicale: Pernele au fost asezate in cerc cu una mai putin decat numarul copiilor, iar acestia mergeau in jurul lor cat timp auzeau muzica. Atunci cand muzica se oprea copiii se asezau, dar trebuiau sa se asigure ca nu ramane nimeni fara loc, chiar daca asta insemna sa stea mai multi pe aceeasi perna. De fiecare data cand reporneam muzica, luam cate o perna si astfel copiii trebuiau mereu sa se gandeasca la solutii pentru ca toti sa aiba unde sa se aseze.

3. Imbratisarile muzicale: Copiii dansau in cerc, iar cand muzica se oprea fiecare trebuia sa-si gaseasca un partener pe care sa-l imbratiseze. Cand muzica pornea din nou copiii dansau impreuna cu partenerul (ramaneau imbratisati) si la urmatoarea oprire a muzicii fiecare pereche isi cauta alta pereche cu care sa se imbratiseze, continuand asa pana cand toti formeaza un mare grup.

La partea practica fiecare copil si-a facut cate un calut dintr-o soseta (aceasta este sursa de inspiratie).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s