The magic hat

Saptamana aceasta a fost plina de magie la atelierul de engleza pentru pitici. Pretextul pentru joaca a fost o carte foarte draguta „The magic hat” de Mem Fox (aici puteti vedea  prezentarea cartii), in care o palarie magica aparea zburand, rotindu-se in aer si asezandu-se pe capul cuiva il transforma intr-un animal.

La un moment dat a aparut un vrajitor sarind, topaind, tinand in mana semnul „STOP”, o bagheta si un ou mai special. Vrajitorul i-a transformat la loc pe oameni si fiindca acestia erau ocupati cu gaina ciudata ce a iesit din ou, vrajitorul a profitat de ocazie pentru a-si pune palaria magica pe cap, s-a transformat intr-un baietel si a pornit intr-o noua aventura.

Ne-am pus si noi o palarie magica pe cap si ne-am transformat in tot felul de animale pe care le-am si imitat. Animalele trebuiau apoi sa execute diferite comenzi: Cat, please jump!/Dog, please clap your hands!

Am vorbit despre cateva pozitii spatiale (in front of, behind) si avand animalutele in mana, copiii se asezau conform indicatilor: The horse is in front of the hippo, the lion is behind the hippo.

Am printat mai multe feluri de palarii si o pisica ce se ascundea in sptele cate uneia, copiii ghicind sub care se afla nazdravana: The cat is behind the farmer’s hat.

Am asezat palarii colorate in fata sau in spatele unor animale, copiii trebuiau sa le gaseasca si sa repete enuntul: I see a red hat behind the dog.

Copiii au fost impartiti in 2 echipe, in mijlocul lor am pus o palarie mare dintr-un carton. Cate un copil de la fiecare echipa venea in dreptul palariei tinand in mana un animalut si cand palaria se ridica, cei 2 spuneau cum se numeste animalutul celuilalt.

La partea practica ne-am facut palarii rosii cu buline albe si ciucurasi ca cea a vrajitorului.

Am lucrat si masti ale  animalelor din poveste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s