Rosie’s walk

La atelierele de engleza pentru pitici de saptamana aceasta am insotit-o la plimbare pe gainusa Rosie, „Rosie’s walk” de Pat Hutchins.

Cu ajutorul povestii am invatat prepozitii de loc si ne-am distrat punand in scena aventura gainusei. Am printat de aici cartonase cu imaginile din poveste, si dupa ce am citit cartea cu ajutorul lor, le-am lipit pe scaune, mese, pernute si ne-am facut un adevarat traseu prin incapere :). Copiii s-au amuzat trecand „across the yard”, around the pond”, „over the haystack”, „past the mill”, through the fence”, under the beehives”.

Through the fence

Under the beehive

Copiii aveau in mana cate o gainusa draguta din material textil (le-am cumparat la un pret excelent de la Maxx, 9 gaini=3 lei).

Around the pond

Past the mill

Copiii au primit apoi animalute si fiecare conducea animalul in locul indicat de mine, prin traseu. Am jucat si un joc cu mingea pentru a fixa pozitiile spatiale: copiii stateau intr-un sir si dadeau o minge de la unul la altul: primul dadea minge pe deasupra capului-over your head,  urmatorul o trecea pe sub picioare– under your legs, al treilea lua mingea si se rasucea– around your body, al patrulea primea mingea printre brate– through your arms”.

La partea practica am facut gainuse din conuri de hartie dupa acest model.

La cea de-a doua intalnire am facut carticele acordeon (dupa acest model) lipind imagini din poveste.

Intalnirile s-au terminat cu baloane de sapun, spre incantarea tuturor 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s