Bulgaras de primavara

Iepurasul si ariciul din acest set de carti sunt adorabili si am citit de multe ori aventurile lor. M-am gandit ca le va placea si copiilor de la atelierul de lectura, asa ca pentru vineri am ales „Bulgaras de primavara”. Din pacate in multe dintre librariile online stocul este epuizat, insa cu siguranta le puteti gasi in librariile din oras (eu le-am vazut pe toate 4 la Libraria Alexandria).

 

Aricul si iepurasul sunt prieteni si, fiindca ariciul era tare curios cum arata iarna, l-a rugat pe prietenul sau sa-i pastreze un piculet pentru atunci cand se va trezi din hibernare. Si ca iepurasul sa nu uite de promisiune i-a scris mesajul pe scoarta unui copac.

Iepurasul s-a gandit ca un bulgare de zapada acoperit cu frunze uscate se va pastra bine pana la primavara si ariciul ca sti cum este iarna, insa din pacate bulgarele s-a cam topit. Totusi ariciul a aflat cate de rece si ascutit este frigul iernii cand a tinut bulagarele in mana: era asa de rece incat i s-a parut ca l-a muscat.

Fiecare copil s-a gandit la obiecte care le amintesc de iarna si au caracterizat iarna in cateva cuvinte. Am discutat despre animalele care hiberneaza si copiii mi-au dat cateva exemple.

Am vorbit apoi despre cum putem pastra in amintirea noastra un loc pe care l-am vizitat si care ne-a placut mult, si cum am putea sa le aducem si prietenilor nostri o bucatica din acel loc: facem fotografii, aducem suveniruri si lucruri intersante pe care le gasim acolo, nu neaparat din acelea pe care sa le cumparam. Copiii au promis ca se vor gandi mai mult la prietenii lor cand vor merge in vacanta si vor aduce simboluri specifice zonei in care vor merge.

Am analizat apoi putin cele doua personaje si am observat ca desi sunt prieteni, ariciul ii tot spune iepurasului ca e uituc, ceea ce nu ni s-a parut chiar in regula. Copiii au spus ca nu le-ar placea ca un prieten sa le spuna asa. Pentru a vorbi despre calitati si lucruri pe care le apreciem unii la ceilalti am jucat „Ghemul calator”: un copil lua ghemul si infasura ata pe degetul aratator spunand cate o calitate a sa, dadea apoi ghemul mai departe, fiecare spunandu-si calitatile. Ghemul a fost infasurat la loc, de data asta copiii spuneau cate ceva ce le place la cel de la care il primeau.

La partea practica am facut bulgarasi din ata pe care i-am transformat in iepurasi (am infasurat ata pe un cerc pentru a face pompoane, apoi am lipit urechi, nas, ochi si codita pentru iepuras .)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s