Greetings

Bine v-am regasit in noul an, suntem pregatiti de noi provocari si de activitati cat mai interesante! Pentru atelierele de engleza mi-am propus sa facem mai multa conversatie, vreau sa-i provoc pe copii sa comunice cat mai mult fiindca ei descifreaza mesajele pe care le transmit, insa le e putin mai greu sa se exprime. Vreau sa-i rog si pe parinti sa continue si acasa expunerea cat mai frecventa la limba engleza prin cantece, povesti, discutii fiindca nu-i de ajuns ceea ce facem intr-o intalnire sau doua pe saptamana la atelier. Adina a scris de curand un articol interesant despre invatarea limbii engleze acasa, va recomand sa-l cititi.

Saptamana aceasta am repetat verbele imperative cu ajutorul unor cantecele si a jocurilor: copiii de la o echipa se uitau pe cartonase si dadeau comenzi celor din cealalata echipa , am mai jucat cu mare succes si jocul „Simon says” (Listen!, Stand up!, Sit down!, Jump!, Knock on the door!, Make a circle!, Make a line!, Point!, Clap your hands!)

Am vorbit apoi despre momentele zilei (morning, afternoon, evening, night) si de felul in care ne salutam (Good morning!, Good afternoon!, Good evening!, Good night!).

Ne-am jucat potrivind cartonasele, apoi fiecare copil lua un cartonas si am facut conversatii in cerc, fiecare salutandu-se in functie de momentul zilei pe care-l avea.

Am ascultat si am cantat acest cantecel dragut: „The greetings song”.

La partea practica am ilustrat momentele zilei cu ajutorul unei farfurii de carton in mijlocul careia am facut o fanta prin care am introdus o spatula pe care am lipit soarele pe o parte si luna pe cealalata.

2 păreri la “Greetings

  1. Buna, Vali,

    Bine te-am regasit !
    Si eu o citesc pe Adina de cativa ani si m-au inspirat de multe ori activitatile pe care le desfasoara ea. Si eu sunt de acord cu ea in ceea ce priveste expunerea cat mai timpurie a copilului la o alta limba decat cea materna. Si eu am procedat asa, am expus-o la limba engleza inca din burtica, cand ii citeam carticele in aceasta limba :)…
    Apoi am inceput sa ii vorbesc mai tot timpul in limba engleza ( pe tot parcursul zilei, nu doar o parte a zilei ) pana cand a invatat sa imi raspunda si ea la randul ei. Sigur, nu ii vorbesc exclusiv in lb engleza, cand nu suntem acasa si suntem inconjurati de multa lume vorbim mai rar pt ca nu de putine ori s-a intamplat ca ceilalti sa se apropie si sa asculte ori sa se uite lung la noi. Nu mai spun de privirile dezaprobatoare ale parintilor care vad acest lucru ca fiind exagerat… Iar ea de ceva vreme nu prea mai vrea sa-mi raspunda in lb engleza in preajma altor persoane.

    Si intr-adevar, poate constitui un canal secret de comunicare intre parinte-copil, si noi il consideram uneori asa, arunci cand imi spune ceva ce tati nu ar trebui sa stie, desi si tati cunoaste lb engleza, de cele mai multe ori se preface ca nu intelege, spre deliciul ei. Sau ii mai place sa il invete diverse cuvinte jucandu-se de-a cursul de engleza unde ea este profesorul, i se pare ft distractiv cand preia ea controlul, corecteaza pronuntia cuvintelor si il cearta cand tati greseste intentionat… Si pt mine e ft distractiv sa ii urmaresc…

    Deci orice mod de a-l expune unei limbi straine nu poate decat sa ii foloseasca, si acum, si mai tarziu.

    Va pupam, succes la ateliere ! Ne vedem curand !

    Laura P.

    • Intr-adevar, expunerea cat mai timpurie a copiilor la tot felul de limbi straine este foarte benefica. Cu cat cresc devin mai reticenti; invata mult mai repede si mai corect, cu mai multa dezinvoltura cand sunt micuti.
      Va imbratisam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s