Rain, rain go away!

La atelierele de engleza pentru pitici de marti si joi am invatat cantecelul „Rain, rain go away!” si cu ajutorul lui am repetat membrii familiei. Am facut mai intai un experiment cu spuma de ras si apa colorata: copiilor le-a placut tare mult sa puna picaturi cu pipeta si apoi vedeau cum ploua din norisori 🙂 .

Am pus pe o umbrela mare din carton mai multe picaturi ce aveau animalute lipite pe spate. Unele picaturi erau pe umbrela sau sub ea si copiii spuneau ce animalute au gasit si unde se afla (on the umbrella/under the umbrella).

Ne-am distrat apoi topaind peste balti (bucati de hartie albastra ) cand auzeam muzica, saream in balti cand muzica se oprea (am exersat in felul acesta prepozitiile over, in) .

Am potrivit apoi picaturile de ploaie cu forme cu umbrelutele de acelasi fel.

La partea practica am facut umbrelute in ploaie (umbrelele sunt facute din hartie pentru briose si sarmulite plusate).

Joi am continuat tema cu ploaia si am pus pe umbrela adevarata pictauri de ploaie ce aveau buline, copiii trebuia sa caute norisorul ce avea cifra corespunzatoare si sa duca picatura la nor.

Am avut si niste umbrelute pentru cocktail pe care le-am inchis si le-am deschis si cu ajutorul lor am cantat cantcelul „Open, shut them”.

Am avut caronase cu umbrelute colorate si copiii trebuiau sa le puna lang amembrii familiei: mother has a green umbrella . Am cautat apoi jumatatile de umbrela, copiii intrebandu-se unii pe altii : Do you have a red/blue, gree, yellow umbrella? Yes, I do. No I don’t.

Activitatea practica a constat in confectionarea unui norisor din care curg picaturi de ploaie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s