Citim cuvinte care rimeaza in limba engleza

Sambata la atelierul de engleza am trecut la citirea cuvinelor care contin vocala scurta -e- , dar am repetat si ce am facut in lectiile anterioare (short vowel -a-, short vowel -i-). Am citit intai cuvintele si le-am potrivit cu imaginile.

Fiindca a fost Halloween-ul, am avut 3 paharele pe care erau lipite fantome cu cele trei sunete vizate si copiii trebuiau sa gaseasca cuvinte ce contin aceste sunete si sa le puna in paharul corespunzator.

Am cumparat de aici un set de cartonase ce contin cuvinte cu 3 litere, insa ce le face foarte atractive este faptul ca trebuie asamblate litera cu litera pentru a descoperi imaginea si cuvantul corect. Pe fata au imaginea si litera, iar pe spate doar litera. Cartonasele sunt de dimensiune destul de mare, din carton lucios si au imagini foarte frumoase ceea ce le face foarte atractive.

Ne-am jucat si cu propozitii ce contin cuvinte care rimeaza. Am folosit un alt set de cartonase (Rhyming words) in care cuvintele trebuie asamblate ca intr-un puzzle pentru a alcatui propozitii. Imaginile sunt de mare ajutor fiindca in multitudinea de piese copilul se poate simti descurajat, dar avand imaginile ajutatoare potriveste mai usor cuvintele si totul devine amuzant. Dupa cum am mai spus, pe fata sunt cuvinte si imagini, pe spatele cartonaselor avem doar cuvintele care rimeaza (cuvintele vizate sunt evidentiate in fiecare propozitie).

Si pentru a ne dezmorti putin, am facut cate un lilac din role de carton (bat).

2 păreri la “Citim cuvinte care rimeaza in limba engleza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s