O batranica far’ de frica

Joi la atelierul pentru pitici am facut cunostinta cu o doamna tare curajoasa, de fapt ea nu se temea de nimic, era „The little old lady who was not afraid of anything” . Povestea e foarte amuzanta , e vorba despre o batranica ce se plimba prin padure si intalnea pe rand ba o pereche de pantofi care faceau „Clomp, clomp” , o pereche de pantaloni (trousers) care faceau „Wiggle, wiggle”, o camasa care facea „Shake, shake”, o pereche de manusi care faceau „Clap, clap”, o palarie care facea „Nod, nod” , si un dolveac ce facea „Boo, boo”. Femeia le tot spunea ca nu ii e frica de ele, dar toate se tineau dupa ea si scoteau sunetele specifice. Mai intai am repetat denumirea unor articole de imbracaminte pentru a ne familiariza cu vocabularul din carte. Apoi pe masura ce le citeam povestea adaugam pe tablita imbracamintea cu care batranica se intalnea prin padure si faceam si sunetele specifice fiecareia 

Cand „urmaritorii” i-au batut la usa, batranica nu s-a speriat ci i-a soptit dovleacului ceva la ureche iar dimineata cand s-a uitat pe geam a vazut in gradina o sperietoare de ciori care-si facea foarte bine treaba :).

Am asamblat sperietoarea si pe tablita pe masura ce citeam povestea, apoi fiecare copil a primit cate un articol de imbracaminte si am dramatizat povestea, la final alcatuind o sperietoare simpatica.

Copiii au asamblat apoi cate o speritoare din carton.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s