Unul pentru toti, toti pentru unul!

Suna ca motto-ul celor 3 muschetari, dar nu e vorba despre ei totusi 🙂 .Am descoperit de curand un set de carti foarte frumoase atat din punctul de vedere al continutului, al mesajului, dar si din punct de vedere estetic; ilustratiile sunt minunate iar faptul ca are si un DVD in care putem urmari povestea animata in 4 limbi, m-a incantat foarte tare.

POvestea pe care am citit-o vineri la atelierul de lectura se numeste „Unul pentru toti, toti pentru unul!” de Brigitte Weninger, ilustrata superb de Eve Tharlet si este o poveste despre prietenie, despre acceptarea si pretuirea unicitatii fiecaruia.

Sim (Ronti, cum este denumit pe DVD), un soricel cu picioare prea lungi si mustati prea scurte, pleaca foarte increzator sa descopere lumea si sa-si gaseasca prieteni la fel de unici ca si el.

Se imprieteni pe drum cu o cartita care nu vedea prea bine dar era mirosul o ajuta foarte bine sa se decurce, fiind foarte priceputa la sapat tuneluri.

Au hotarat astfel sa mearga impreuna in cautarea viselor lor.

Au intalnit si o broscuta care desi nu auzea prea bine era o maestra a sariturilor si au pornit impreuna la drum.

In mijlocul campului au intalnit un corb care-l ruga pe un arici sa nu mai stea ghem si sa iasa la joaca, dar ariciului ii era prea frica. Cand cei trei prieteni l-au intrebat pe arici ce stie sa faca, el a raspuns ca nu stie sa faca nimic decat sa se faca ghem atunci cand este in pericol.

O furtuna i-a surpins pe cei cinci prieteni, dar impreuna au resit sa se puna la adapost. Fiindca ariciul era necajit ca el n-a prea ajutat cu nimic la construirea adapostului si fiind dezamagit de faptul ca el nu se pricepe la nimic, soricelul i-a spus ca el o sa-i apere cu acele sale, asa ca aricul a zambit pentru prima data.

Astfel cei cinci prieteni si-au data seama ca fiecare are calitati deosebite, dar ca nu ar fi reusit unul fara ajutorul celorlalti. „Cred că am reușit tocmai pentru că fiecare dintre noi știe să facă bine un lucru anume […]

Întotdeauna ar trebui să ne ajutăm unul pe altul […]

UNUL PENTRU TOTI, TOTI PENTRU UNUL!”

Povestea le-a placut mult copiilor si au fost foarte implicati cand si-au interpretat rolurile 🙂 .

Soricelul se intalneste cu cartita.

Broscuta face tot felul de sarituri.

Corbul vrea sa-l convinga pe arici sa iasa la joaca.

Cei cinci prieteni stau la adapost.

Unul pentru toti, toti pentru unul!

Am discutat apoi despre lucuruile la care se pricep ei cel mai bine si mi-au spus care ca se pricepe foarte bine la desenat sau pictat , care ca stie foarte bine sa mearga cu bicicleta.

Le-am propus apoi sa desenam un iepuras, dar erau un pic incurcati, fiindca spuneau ei ca nu se pricep asa de bine. Insa le-am spus ca fiecare va desena ce stie cel mai bine si astfel desenand unul corpul, altul capul, altul urechile, nasul si gura… am reusit sa facem un soricel dragalas. Copiii au fost foarte bucurosi de realizarea lor si astfel am concluzionat ca impreuna putem face lucuri minunate.

Copiii au lucrat apoi cu migala pentru a face cate o bratara a prieteniei pe care sa o daruiasca unui prieten drag.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s