Ce sentimente are familia mea

La atelierele de engleza de luni si miercuri ne-am ocupat de membrii familiei si de sentimentele acestora si o sa va descriu cateva dintre jocurile pe care le-am facut pentru a aprofunda aceste notiuni. Am jucat un joc de memorie pentru a potrivi perechi de emotii (am vorbit in special despre happy, sad, angry, surprised, dar am adus in discutie si stari ca: sleepy, scared, hungry cand am jucat alte jocuri sau cand am ascultat cantecele).

Folosindu-ne de creta si o tabla am desenat emotii pe fata unor personaje.

A venit apoi randul familiei sa-si exprime sentimentele si mai intai copiii puneau langa fiecare membru imaginea cu emotia indicata de catre mine, apoi am inversat rolurile si isi alegeau ei imagini si spuneau cum se simte fiecare persoana din familie (Mother is happy/Sister is angry).

Le-am prezentat copiilor diferite situatii si ei trebuiau sa spuna cum se simt in momentele respective („How do you feel whn it’s sunny/rainy/stormy/lunchtime/noisy/bedtime?” „When it’s sunny I am happy.” When it’s rainy I am sad. When it’s stormy I am scared. When it’s lunchtime I am hungry. When it’s  noisy I am angry. When it’s bedtime I am sleepy.”)

Dupa acest model am facut apoi marionete care-si schimba sentimentele cand le rotim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s