David si puiul de intuneric

Multi copii se tem de intuneric, Elena e unul dintre ei, si am cumparat aceasta carte, „David si puiul de intuneric” de Maria Surducan , tocmai pentru a vedea daca ne poate ajuta sa trecem de aceasta fobie. Noi am citit-o de multe ori si ne-am identificat oarecum cu David (si fetele dorm cu o lumina de veghe aprinsa), chiar daca fatis Elena nu recunoaste ca ii e frica de intuneric. L-am descoperit in carte pe „Puiul de intuneric” caruia, ce sa vezi, ii era frica de lumina si David si surioara lui l-au ascuns sub pat unde era bezna si de atunci David s-a simtit mai in siguranta, fara sa-i mai fie teama de monstrii ce s-ar putea afla sub pat. La noi nu s-a rezolvat chiar de tot frica asta, dar lucram la metode pentru a o inlatura 🙂 .

M-am gandit ca ar fi o idee buna sa citim cartea si al atelierul de lectura si ma bucur ca a fost primita foarte bine de catre copii. Ne-am amuzat pe seama lui David care-si imagina ca sub patul lui se ascund tot felul de personaje negative de prin cartile pe care i le citeau parintii inainte de culcare (sunt sigura ca multi copii s-au regasit in povestea lui David, dar ei in public braveaza si nu prea vor sa recunoasca). Dupa ce am citit povestea am vorbit despre intuneric si ne-am jucat putin stingand lumina si aratandu-le ca in intuneric lucrurile raman in acelasi loc in care au fost si cand era lumina apinsa, ca desi imediat dupa ce stingem lumina ni se pare ca nu vedem nimic, daca mai stam putin in intuneric o sa incepem sa identificam lucruri din incapre si ne putem descurca.

Am avut apoi o vanatoare de comori cu tot felul de indicii (adunari) care ne-su dus spre un monstrulet simpatic .

L-am decorat apoi pe puiul de intuneric (o marioneta pe bat) si pe alta foaie am desenat un prieten cu care acesta sa vorbeasca pentru a nu se plictisi.

Mi-au placut foarte mult ideile pe care le-a folosit Bufnita cea Inteleapta cand a prezentat cartea, asa ca le-am imprumutat si noi . Am pictat pe o cutie blocurile si tufa sub care copiii l-au gasit pe Puiul de intuneric si am facut un fel de fereastra care ne-a servit ca scena pentru un mini- teatru de umbre. Pe rand, copiii au venit cu Puiul lor de intuneric si cu prietenul construit de ei si au facut discutii intre cei doi.

Surpriza dulce a fost in puiuti de intuneric din carton 🙂 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s