What’s the weather like?

Luni la atelierul de engleza am discutat despre vreme si am folosit o roata confectionata mai demult pentru a identifica fiecare stare a vremii (sunny, rainy, windy, stormy, snowy, cloudy).

I-am rugat apoi pe copii sa aleaga un fenomen meteo pe bat, sa-l denumeasca si si sa-lpuna in tubul potrivit (What’s the  weather like today? It’s cloudy.)

Am jucat si un joc de memorie in care trebuia sa fim atenti si sa gasim cate doua fenomene meteo identice si sa le denumim.

Am cantat un cantecel pe care-l puteti asculta si aici , melodia este cea a cantecului Oh my darling Clementine, iar versurile sunt acestea:

What’s the weather? What’s the weather? What’s the weather like today?

Tell me children what’s the weather? What’s the weather like today?

Is it sunny? Is it cloudy? Is it rainy out today?

Is it snowy? Is it windy? What’s the weather like today?

Copiii au colorat apoi diferite strai ale vremii pe care le-am agatat cu ata de o jumatate de rola de carton  (weather mobile).

Am confectionat o plansa de joc cu starea vremii si din loc in loc am pus si alte intrebari pentru a ne improspata notiunile invatate mai demult: Say 3 red fruit/ Name the four seasons/ Tell us 4 farm animals. Cand nimereau intr-o casuta cu poza unui fenomen meteo raspundeau la intrebarea „What’s the weather like?”

 

 

5 păreri la “What’s the weather like?

  1. Si lectia asta mi-a placut mult! Eu recapitulez cu S. anotimpurile si fenomenele naturii (in romana, desigur) si pot sa aplic din activitatile voastre, sunt superbe!

  2. Pingback: doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s