Silly Billy

„Blegutul” Billy, ca si „bleguta” Elena, avea o multime griji/frici/temeri. Ii era frica de palarii si pantofi, de ploaie, de nori si de parasrile uriase.Se temea foarte tare sa doarma in alta parte decat acasa.

Parintii lui au incercat sa-i explice nu i se intampla nimic rau, ca totul e doar in imaginatia lui, insa vorbele nu l-au linistit pe Billy (am invatat si eu ca nu ajuta cu nimic sa-i spui copilului ca nu are de ce sa se teama fiindca se va simti neinteles, mai bine vii cu o solutie palpabila si intotdeauna arata-i prin exemplul personal cum vrei sa se poarte).

Pana intr-o zi cand a fost nevoit sa doarma la bunica lui si, desi ii era putin rusine sa-i spuna bunicii de temerile sale, a indraznit si i-a marturisit. Aceasta a luat totul foarte firesc si i-a spus ca si ei ii era frica de astfel de lucruri cand era mica. I-a dat lui Billy niste papusi speciale, „worry dolls” , carora el le va spune temerile pe care le are, le va pune sub perna si papusile se vor teme in locul lui, iar el nu va mai avea nicio grija.

Billy a dormit foarte bine cateva nopti pana cand s-a gandit ca saracele papusi se tem de prea multe lucruri, asa ca s-a gandit sa faca papusi impotriva fricii pentru fiecare dintre ele si de atunci lui Billy nu i-a mai fost frica de nimic.

Noua ne-a placut foarte mult povestea si fiindca si Elenei ii e frica de tot felul de lucururi, ne-am pus pe treaba si am confectionat si noi astfel de papusi. Am folosit spatule de lemn si diferite materiale pentru a le imbraca.

A vrut sa facem si lte papsusi pentru ca cele din lemn sa nu aiba prea multe griji, asa ca a desenat unele pe carton, le-a imbracta si apoi le-a decupat.

Elena a fost incantata de aceasta idee de a le spune papusilor de ce se teme si ma bucur foarte mult fiindca faptul ca-si spune fricile cu voce tare o ajuta sa treaca mai usor peste ele. Daca aveti si voi un copil care se teme sau care ia asupra lui o multime de responsabilitati care-l pot suprasolicita, va recomand din suflet aceasta carte (de aici am cumparat-o).

 

8 păreri la “Silly Billy

  1. Pingback: Billy cel fricos | doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s