There was an old lady who swallowed a fly

„I don’t know why she swallowed a fly, perhaps she’ll cry”  🙂 .

Aceasta a fost cartea ( care este de fapt un cantecel) despre care am vorbit marti la atelierul pentru pitici. Puteti vedea aici cantecelul, cu mentiunea ca la final am folosit expresia„prehaps she’ll cry„- versiune care mi s-a parut mai potrivita pentru copii, in cantecel este folosita expresia „perhaps she’ll die”. (La ultimul animal pe care il inghite am cantat asa: There was an old lady who swallowed a horse, she cried, of course.) Cartea este realizata foarte frumos si copiii pot vizualiza foarte bine ce se afla in burtica bartanicii. Imi place mult ideea aceasta de a repeta mereu sirul animalelor pe care le-a inghitit (puteti cumpara cartea la un pret foarte bun de pe Book Depository, transportul fiind gratuit).

In timp ce cantam le aratam copiilor animalele pe care batrana le inghitea si copiii le repetau impreuna.

Copiii au primit apoi cate un cartonas cu animalele din poveste si in timp ce cantam le lipeau pe imaginea desenata de mine, fiecare trebuia sa fie atent si sa identifice in cantec animalul pe care-l avea in mana.

La partea practica am lipit mai intai animalutele pe un cerc si apoi am atasat cercul cu o agrafa despicata pe spatele unei alte foi pe care era o batranica. Am decupat gura batranei ca atunci cand rotim cercul din spate animalele sa se vada (de aici am descarcat fisele).

Tot timpul intercalam intre aceste activitati tot felul de cantecele de miscare pentru a- i tine pe copii mereu in priza. Ieri am dansat de exemplu Hokey Pokey, pe langa indragitele  Walking, Walking si Make a circle.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s