Dorinta de Craciun a lui Buzunaras

Vineri la atelierul de lectura am vorbit despre darnicie, despre dorinte, despre semnificatia Craciunului. Dupa ce fiecare si-a imaginat ce-si putea dori Buzunaras de Craciun, am citit cartea sa vedem daca au avut dreptate (Dorinta de Craciun a lui Buzunaras de Ann Bonwill, Ruseel Julian ).

Buzunaras, un iepuras dragalas a vazut un ingeras de zapadaa si l-a intrebat care este semnificatia Craciunului. Cum acesta nu i-a raspuns a pornit pe urmele lasate in zapada de pasii cuiva. A ajuns intr-un final la o casuta de la al carei geam a vazut trei copiii adunati in jurul unui bradut cu luminite. Copiii i-au dat un morcov si, desi ii era tare foame, Buzunaras l-a impartit cu un soricel la fel de infometat ca si el. „Impartind morcovul cu soricelul, Buzunaras a invatat ce inseamna sa daruiesti. In sfarsit, dorinta lui se implinise: descoperise semnificatia Craciunului. Buzunaras a pornit topaind spre casa, cu inima plina de iubire, bucurie, amintiri, promisiuni si seninatate. Darurile Craciunului”.

Copiilor le-a placut povestea si am inteles cu totii ca nu lucrurile materiale sunt cele mai importante.

Am trecut apoi la joaca si am facut si noi urme in zapada cu ajutorul unor animalute din plastic si copiii ghiceau ce animal a facut urmele.

Ne-am jucat cu notiunile mai mare-mai mic si am folosit o gura de crocodil pentru a ilustra semnul matematic. Copiilor le-a placut jocul si s-au descurcat foarte bine.

Am continuat cu partea practica in care am construit ingerasi draguti de agatat in bradut.

Surpriza dulce a fost in ingerasi din pungi de hartie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s