Verbe de miscare

Sambata la atelierul de engleza am pus accentul pe verbele de actiune, de miscare si am facut tot felul de jocuri. Mai intai am avut un joc ” The bag and the ball” in care copiii erau impartiti in 2 echipe si o echipa a primit o minge iar cealalta o punga cu cartonase. Am denumit intai fiecare actiune de pe cartonase si apoi am pus muzica iar in acest timp copiii treceau de la unul la altul mingea si punga. Cand se oprea muzica copilul care avea punga in mana scotea un cartonas si i-l arata colilului care avea mingea, iar acesta spunea ce actiune este reprezentata.

Ne-am jucat apoi folosindu-ne de o punguta cu orez pe care o aruncam peste niste cartonase. Copiii spuneau ce actiune este cea pe care a cazut punguta (copiii spuneau propozitia intreaga: The cat is sleeping./ The girl is jumping./ The hippo is swimming./ The boy is running).

Am jucat si un joc cu zarul in care am avut multe actiuni pe care copiii le-au denumit. Casutele jocului aveau mai  multe culori: la casutele roz trebuia sa spunem ce fac persoanele din imagini, la cele albastre spunem ce vedem in imagine, la casutele galbene trebuia sa facem sau sa spunem ce ni se cere, iar cada nimerim in casuta mov ne intorceam inapoi cu o casuta.

Am facut si cateva exercitii din revista Holiday English nr 4 in care am recunoscut ce actiuni faceau animalutele din imagini.

Din aceeasi revista am cantat si un cantecel dragut (melodia este cea a cantecului „Oh, my darling Clementine„)  si am identificat personajele care faceau acele actiuni.

Am dansat si pe cantecelul Walking, walking si ne-am amuzat foarte tare.

Am facut apoi broscute saltarete origami.

Surpriza dulce a fost tot in niste broscute saltarete facute din pahare de iaurt.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s