„I spy with my little eye…” sau la vanatoare de prepozitii :)

Atelierul de engleza de sambata a stat sub semnul spionajului 🙂 . Am urmarit unde se afla tot felul de obiecte/jucarii din incapere pentru a repeta prepozitiile de loc. Am inceput cu o minge pe care copiii o asezau in diferite pozitii indicate de mine (Put the ball in the box/on the box/under the box/in front of the box/ behind the box). 

Am cautat animalute intr-o carte textila cu tot felul de ferestre si copiii spuneau unde se afla.

Am cantat un cantec foarte dragut (Under the banana treesi am fost atenti la versuri pentru a aseza sub copaci obiectele potrivite (daca doriti puteti descarca de aici imaginile). Copiilor le-a placut mult aceasta activitate fiindca am folosit scai pentru a fixa obiectele sub copaci, a fost distractiv sa schimbam versurile, apoi am cantat „punand” sub copaci obiecte pe care le vedeam prin incapere.

Ne-am jucat apoi cu o paleta pentru muste cu care copiii plesneau cartonasele pe care le descriam eu. Am avut mai multe variante si la acest joc: le spuneam obiectul si ei cautau cartonasul si spuneau toata propozitia (eu spuneam fridge iar ei cautau cartonasul si spuneau There is a frog in the fridge) sau eu spuneam animalul care se afla pe cartonas si ei spuneau unde se afla (eu spuneam pig , ei cautau cartonasul si spuneau The pig is under the sofa).

Ne-am uitat si in revistele Holiday English si am rezolvat cateva exercitii din ele.

Am colorat apoi niste animale si diferite obiecte, le-am decupat si le-am lipit pe o foaie tinand cont de pozitiile spatiale  indicate de mine (Put the cow on the bike/ Put the frog in the basket/ Put the cat under the tree/ Put the fox behind the house/ Put the hen in front of the house.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s