Ridichea uriasa

Vineri la atelierul de lectura am avut de recoltat o ridiche tare nazdrava care crescuse foarte mare si nu se lasa deloc scoasa din pamant. Ati ghicit desigur ca am citit  „Ridichea uriasa” , si am ales povestea in versuri de la editura Eduard, fiindca mi-a placut mai mult decat celelalte variante. Si copiii s-au distrat ascultand versurile amuzante.

Dupa ce am citit povestea am discutat pe baza ei:am aflat  de ce nu putea bunicul sa scoata singur ridichea din pamant si cine a venit in ajutorul lui. Am vazut cum si cel mai mic ajutor conteaza si am hotarat ca de acum fiecare va fi de ajutor cand va fi nevoie :).

Am jucat apoi un joc in care trebuia sa dam cu zarurile, sa adunam punctele, sa identificam ridichea cu acel numar pe frunze si sa o scoatem din pamant.

Printre ridichile de marime obisnuita aveam si o ridiche uriasa, dar nimeni nu stia unde afla fiindca frunzele aveau aceeasi marime, asa ca toti frematau de nerabdare sa o descopere 🙂 .

Dupa acest model, am refacut povestirea si rezultatul a iesit minunat. Mai intai am colorat personajele pe care le-am descarcat de aici si le-am lipit pe un carton in ordinea care apareau in poveste.

Am facut apoi un buzunarel pe o foaie in care am introdus ridichea si  toti ceilalti se chinuiau sa o scoata.

Am si dramatizat povestea si copiilor le-a placut foarte mult. Am folosit o  minge mare cu maner pe post de ridiche, copiii au purtat mastile personajelor (de aici le-am descarcat) si veneau in ajutorul bunicului pe masura ce se auzeau strigati.

Dar ridichea uriasa

Nu voia defel sa iasa.

……………………

Inc-o data, si-nc-o data 

Azorel trase de fata, 

Mariuca de bunica, 

Bunica de mosulica!

Si cu toii s-opintira,

Se sfortara cu naduf,

Mare cazna ii cuprinse,

Ca-n sfarsit, facura… „buf!” „

Surpriza dulce a fost in pungute in forma de ridiche.

3 păreri la “Ridichea uriasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s