Simtul gustului

Dupa ce am repetat intai celellate simturi despre care am vorbit pana acum,la atelierul de engleza de sambata ne-am indreptat atentia spre simtul gustului (taste). Am pregatit dinainte farfurioare cu fructe (lemon, orange, apricot, banana, apple)si  legume (carrot, cucumber, tomato) pe care mai intai le-am identificat si le-am denumit, apoi cu ochii inchisi copiii primeau cate o bucatica de fruct sau leguma si trebuia sa ghiceasca ce au gustat. Le era cam teama sa guste fiindca toti aveau anumite fructe sau legume care nu le placeau, dar le-am spus ca nu trebuie sa inghita daca nu le place, doar gustam. Au fost insa curajosi si au vrut sa guste 🙂 .

Am mai avut o farfurie cu bomboane si biscuiti sarati pe care i-am gustat si am facut diferenta intre gusturile sarat-dulce (salty-sweet). Tot despre aceste 2 gusturi am vorbit si cand le-am adus copiilor 2 recipiente cu sare fina si cu zahar pudra.

I-am intrebat pe copii ce simturi putem sa folosim pentru a ne da seama ce se afla in cutiute. Mai intai ne-am uitat la ele, apoi le-am mirosit, dar nu am ghicit despre ce este vorba pana nu am gustat din fiecare.

Am vorbit apoi despre mancaruri care ne plac si care nu ne plac si am jucat cateva  jocuri care au avut mare succes.

Podul preferintelor

Pentru acest joc copiii au fost impartiti in 2 grupe si fiecare echipa a primit acelasi fel de cartonase cu fructe si legume. Fiecare copil din grupa 1 incerca sa-si gaseasca partenerul cu acelasi cartonas din grupa 2 si ii intreba pe rand : Do you like orange? Copiii de la echpa 2 care aveau alte cartonase raspundeau „No, I don’t„. Cand ajungea la copilul cu acelasi cartonas, acesta raspundea „Yes, I do” si isi dadeau mainile pentru a forma un pod pe sub care trecea ultima pereche. Binainteles ca am jucat jocul de mai multe ori pentru ca toti copiii sa poata trece pe sub pod.

Prinde mingea

Am adaptat jocul pe care-l stiu de cand eram eu mica, acela in care un copil arunca  o minge celorlalti copii si-i intreba „Mananci mere?” Daca ce-i oferea de mancare era comestibil, prindea mingea, daca nu o lasa sa cada („Mananci blocuri?”).  Noi am jucat pe echipe fiecare copil avnd sansa sa intrebe si sa raspunda despre preferinte „Do you like cucumber?” Daca celui intrebat ii placea fructul sau leguma raspundea „Yes, I do” si tinea mingea, daca nu-i placea raspundea „No, I don’t” si lasa mingea sa cada.

Ni s-a facut foame intre timp asa ca  am facut si o pizza. Mai intai am pictat un cerc din carton cu rosu pentru a reprezenta sosul, am adaugat fasii de hartie creponata galbena pentru branza, ciuperci, bucatele de ardei verde si felii de salam.

Dupa o pizza delicioasa trebuia sa avem si desert, asa ca surpriza dulce fost in niste pungute- briose .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s