Simtul tactil

La atelierul de engleza de sambata am pipait tot felul de lucruri fiindc am vorbit despre simtul tactil. Nici nu terminasem bine cantecelele de salut ca la noi noia venit papusica foarte suparata ca nu ne poate imbratisa, ca nu ne poate atinge (I cannot touch you!!!), dar copiii au ajutat-o sa-si dezlege mainile fiindca le avea prinse la spate si ne-a putut imbratisa in voie (I can touch you now!!) 😉  . Le-am spus copiilor ca de fapt noi folosim toata pielea pentru a atinge, insa cel mai frecvent cand atingem ceva in mod voluntar ne folosim palmele; de aceea am invatat ca I can touch with my hands –Pot sa ating cu palmele.

Bucurosi ca am facut o fapta buna, am trecut la alte activitati. Mai intai am explorat o carte despre animale domestice ce avea pagini tactile si am repetat cu aceasta ocazie si denumirea animaleleor.

Am mai avut o carte tactila facuta cu Elena mai demult si am explorat mai multe texturi (puteti vedea aici mai multe detalii despre cum am realizat-o).

Am jucat „Simon says”, un joc ce le place mult copiilor daca folosim comenzi amuzante si noi am avut tot felul de astfel de comenzi: Touch your nose/Touch Maria’s shoulders/Close your eyes and touch your knees/ Jump and touch your head.

Am avut o cutie a misterelor (Mystery box) in care am pus mai multe animale si mijloace de transport, iar copiii trebuia sa bage mana prin gaura, sa pipaie si sa spuna ce au descoperit. A fost un joc tare amuzant.

Le-am adus apoi copiilor 2 pahare cu apa si le-am spus sa se uite sa vada daca sunt la fel sau nu. Am constatat ca doar privindu-le nu vedem nicio diferenta, asa ca i-am rugat sa bage mana in apa sa vada daca pot simti vreo diferenta, si intr-adevar unul avea apa calda si celelalt apa rece. Am introdus astfel opusele cold- hot. 

Tot cu ajutorul simtului am incercat sa ghicim ce se ascunde in niste baloane (le-am umplut cu boabe de cafea, paste, orez, faina).

Fiecare copil a facut apoi cate o carte tactila in care am avut diferite materiale; am introdus astfel opusele soft-rough (moale -dur aspru). 

Ne-am jucat apoi cu bilute hidrofile si cu tot felul de figurine care se umfla in apa.

Am facut apoi un colaj din materiale cu diferite texturi ai am repetat in felul acesta partile corpului.

Surpriza dulce a fost in niste pungi- palmute.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s