Deschideti urechea bine !!! :)

Am continuat aprofundarea simturilor la atelierul de engleza si sambata am insistat asupra auzului. Invitata noastra, papusa, a venit legata cu un fular la urechi si plangandu-se ca nu aude prea bine. Copiii i-au spus ca va auzi daca-si va da jos fularul, iar papusa a exclamat : I can hear!!! 🙂

Am stabilit ce parte a corpului folosim pentru a auzi si am facut diverse jocuri in care am fost foarte atenti la tot felul de sunete. Mai intai cate un copil a fost  legat la ochi iar ceilalti ii strigau numele si trebuia sa recunoasca cine l-a strigat.

Am aliniat apoi niste animalute in fata copiilor, le-am repetat  denumirea si apoi am jucat telefonul fara fir in care eu sopteam numele unui animal, ceilalti sopteau de la unul la altul iar ultimul trebuia sa spuna tare cuvantul si sa arate animalul (copiii au schimbat locurile astfel incat fiecare sa fie cel care incepe jocul, dar si ultimul din rand).

Am jucat si un fel de telefonul fara fir pe echipe un joc in care fiecare echipa avea cartonase cu mijloace de transport, haine si culori; eu sopteam primului copil de la fiecare echipa un cuvant, ei sopteau mai departe si ultimul copil de la fiecare echipa trebuia sa ridice cartonasul potrivit. Castiga echipa care ridica cel mai rapid cartonasul.  Am jucat acelasi joc si individual, insa de data asta n-am mai soptit, ci le spuneam tare la fiecare ce cartonas sa arate.

Am potrivit apoi urechile unor animale.

Fiindca a venit vorba despre animale, am ascultat pe un CD sunetele pe care le fac diferite animale, iar copiii trebuia saghiceasca despre cine este vorba.

Am avut niste recipiente in care am pus orez, paste, pompoane si am stabilit ce fel de sunete produc: care dintre ele produc sunete ce se aud tare (loud) si care produc sunete ce se aud incet (quiet).

Am pus apoi in recipiente de plastic de la oua Kinder tot felul de obiecte (orez, paste, bilute, pompoane) pe care copiii le scuturau si ghiceau ce este inauntru.

Am mai jucat un joc in care copiii inchideau ochii si hce se aude: inchideam un fermoar, deschideam o gentuta cu scai, inchideam o cutie metalica.

Nu se putea sa avem o lectie despre sunete fara sa exloram instrumente muzicale. Am avut xilofon, toba (dintr-o cutie metalica acoperita cu un balon), chitara, pian, maracas (sunt acele instrumente din lemn care au ceva inauntru ce fac zgomot) .

La partea practica am facut niste clopotei din cutii de iaurt. Mai intai am pictat cutiile si dupa ce s-au uscat am pus inauntru clopotei micuti din metal.

Surpriza dulce a fost in niste chitari dragute.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s