Ne orientam in spatiu

La atelierul de lectura de sambata am continuat jocurile cu prepozitii de loc si pe langa in, on , under am vorbit si despre in front of– in fata si behind– in spatele .

Mai intai am exemplificat fiecare prepozitie cu ajutorul unui scaun si cu o jucarie: puneam jucaria pe scaun, sau sub el, in spatele scaunului… si am repetat de mai multe ori jocul pentru a vizualiza mai bine pozitiile spatiale.

Am citit apoi o carte care Elenei ii place foarte mult „Don’t worry, Henry puppy” in care ii intalnim pe catelusul Henry si prietenul sau iepurasul Sam. Intr-o zi Sam se muta si Henry e ingrijorat ca nu va sti sa ajunga pana la casa peitenului sau. Asa ca acesta il invata o poezioara pentru a tine minte drumul:

„Along the lane and past the mill,

Turn right to the big tree, go over the hill.

Past the field where the horses play-

I’m off to see Sam and I know the way!”

Am facut o harta in care i-am pus pe Sam si pe Henry (i-am facut din aluat de sare) si am desenat un traseu pe care Henry sa-l urmeze pana la casa iepurasului. Noi am mai schimbat un pic traseul pentru a folosi prepozitiile care ne trebuiau, asa ca am avut si un lac, un pod, casute.

Am avut apoi un fel de vanatoare de comori in care eu am pus animalute in diferite locuri pe harta si le dadeam un indiciu iar ei trebuia sa gaseasca animalutul si sa spuna propozitia: The duck is in the water, The dog is on the house. Cine ghicea primea si o bombonica, asa ca provocarea a fost mare si erau cu totii atenti la indicii :).

Au construit apoi o casuta dintr-o punga de hartie, iar langa casuta au lipit un lac si un podulet. Le-am pregatit dinainte niste soricei din carlige de rufe si cand constructia a fost gata ascultau indicatiile mele si puneau soriceii in diferite locuri : Put the mouse behind the house, Put the mouse under the bridge.

Le-a placut mult jocul si am asezat soriceii in tot felul de locuri, unii au facut si drumuri pentru a-i plimba pe langa casa :).

S-au jucat apoi cu animalutele pe care le-au asezat in grajd, in spatele grajdului… , am avut asadar un atelier foarte dinamic :).

Surpriza dulce a fost in niste iepurasi simpatici :).

5 păreri la “Ne orientam in spatiu

  1. Ai o sumedenie de idei minunate, Vali! Am si eu o casuta asemanatoare, cu 4 piticuti, trebuie sa ii fac si eu lui S. un juc asemanator. Offf, de cate ori intru pe blogul tau (adica, nu intru zilnic, ci primesc si citesc cu nesat postarile pe e-mail), imki doresc sa locuiesti mai aproape sa se joace si S. cu voi!!!

    • Ideile pentru activitati sunt preluate de cele mai multe ori de pe alte bloguri starine sau de pe la noi si incerc sa le adaptez pentru ce ne trebuie la lectie.
      Casuta e de la un set cu Noddy si alti spiridusi, ne jucam des cu ei.
      Si mie mi-ar placea mult sa ne jucam impreuna, dar sunt convinsa ca S. nu duce lipsa de activitati interesante. Va pupam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s