Povesti de Paste

La atelierul de lectura de vineri am vrut sa intram putin in atmosfera sarbatorilor si la inceput am vorbit despre semnificatia Pastelui. I-am intrebat ce sarbatorim la Paste si pentru a le ramane in minte faptul ca nu sarbatorim venirea iepurasului ci Invierea lui Iisus, am citit din Biblia copiilor si am dramatizat povestea cu ajutorul unor marionete din tuburi de hartie (de aici le-am descarcat). Au fost foarte receptivi si au retinut povestea , dupa ace am terminat au examinat cu atentie marionetele si pozele din Biblie.

Am schimbat apoi putin registrul si le-am citit o poveste simpatica din revista „Histoires pour les petits” , si anume „Le coq a la chocolaterie”- Cocosul la fabrica de ciocolata, am tradus eu povestea :).

Este vorba despre un cocos care s-a trezit intr-o dimineata si a constatat ca in cotineata nu mai era nicio gainusa, asa ca a pornit in cautarea lor. A intrebat in stanga si in dreapta pe  catel,  pe vacuta, pe iepuras dar toti vazuseara gainile trecand dar niciunul nu stia unde au mers. In dreptul magaziei de unelte cocosul a auzit un cotcodacit care i s-a parut familiar: „Cotcodacitul asta este al cotofenelor mele!” Cand a intrat in magazie mare i-a fost mirarea cand pe toate rafturile a vazut multe oua de ciocolata care mai de care mai frumos si cu fundite mai frumoase. Gainusele lucrau de zor si i-au propus cocosului sa pozeze pentru ca ele sa-l sculpteze in ciocolata, iar acesta a acceptat foarte mandru si plin de el.

Am folosit pentru dramatizare un cocos din carton si niste gainuse dragute din lemn pe care le-am cumparat de la Maxx la un pret foarte bun (1,5 lei bucata).

Am pregatit niste suporturi pentru oua din aluat de sare dupa acest model pe care copiii le-au pictat.

Fiecare a picatat apoi cate un ou si le-au lipit fete de animalute (de aici am printat fetele de animalute).

La final copiii au primit cate un ousor de ciocolata intr-un cosulet- gainusa dupa modelul acesta.

 

8 păreri la “Povesti de Paste

  1. Abia astept sa fac si cu S. craftul de Paste (adica povestirea cu marionetele). deocamdata, eu doar le-am pictat. S e la bunici, si cand vine recuperam ce nu am reusit sa facem luna asta…Superb atelierul, felicitari din suflet!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s