Sub cupola circului

Saptamana trecuta am fost la circ si m-am gandit ca ar fi nimerit sa citim si o carte legata de subiectul asta, asa ca la atelierul de lectura de vineri am citit „Tobias, elefantelul colorat” de Claudia Groza.

Mai intai ne-am adus aminte de ceea ce am vazut la circ si am vorbit despre ce fac oamenii si animalele acolo. Pentru a face o introducere la povestea noastra i-am intrebat ce culoare aveau elefantii pe care i-au vazut si am facut cunostinta apoi cu Tobias, elefantelul nostru colorat, care avea corpul si picioarele albastre, urechile roz iar coada si trompa erau albe. Am avut si noi un elefantel construit din sticle de plastic dupa modelul acesta. (Am taiat 2 sticle de plastic de 0,5 l pe post de picioare, in ele am pus orez pentru stabilitate,  peste ele am pus o sticla de 1 l si le-am lipit cu scotch de hartie. Pentru trompa am pus capace de sticle pe o sarmulita plusata si le-am invelit in scotch. Am intarit totul cu ziare si aracet si apoi am pictat elefantul. Urechile sunt facute din hartie gumata iar pentru coada am pus o sarmulita plusata.)

Am aflat astfel povestea lui Tobias, un elefantel care fiind altfel decat fratii lui era marginalizat si  toate animalele radeau de el. Astfel s-a hotarat sa mearga la circ pentru a-i distra pe copii.  A avut mare succes cu numarul de la circ si cand s-a intors cu circul pe meleagurile natale toti prietenii lui l-au aplaudat, au fost foarte mandri de el si le-a parut rau ca inainte s-au purtat asa urat cu el. Dupa ce am terminat de citit am vorbit despre faptul ca fiecare este unic in felul sau si ca nu trebuie sa ne fie rusine daca suntem altfel decat ceilalti. Ne-am adus aminte si de povestea lui Ben, catelul cu vise mov care nu era multumit cu felul in care arata.

Copiii au jucat apoi in propriul specatacol de circ, am avut un cort facut dupa modelul acesta   si s-au distrat prezentand tot felul de personaje.

Ne-am jucat si cu marionetele pentru degete si fiecare si-a interpretat rolul cum a putut mai bine.

Toti au fost si acrobati foarte buni si au mers pe sarma ca niste profesionisti 🙂 .

La partea practica am construit un trenulet cu animale (de aici m-am inspirat) .

Mai intai copiii au colorat animalutele apoi au asamblat trenul si au pus animalele ca intr-un buzunar in vagoane.

Surpriza dulce a fost intr-o punguta-elefant.

P.S. Alte activitati legate de aceasta carte gasiti si aici.

5 păreri la “Sub cupola circului

  1. si noi avem cartea!! activitatile voastre au fost minunate…am citit prima data articolul pe telefon cand eram in curte cu baietii…si ne-ati dat o idee: timp de o ora, am desfasurat toooot felul de numere de circ!
    am si eu o curiozitate de copil :)))))) tot timpul sunt super curioasa sa stiu ce le pui in pungutele supriza :)))

  2. Pingback: Elmer | doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s