Descoperim mijloacele de transport

La atelierul de engleza de sambata am facut cunoastinta cu mijloacele de transport. Am vorbit despre car, bike, motorcycle, truck, bus, train, plane, helicopter, boat, hot air balloon.  Mai intai le-am aratat la panou si apoi pe rand venea fiecare si arata cu un indicator mijloacele de transport pe care le spuneam eu. Nici nu mi-am imaginat ca aceasta va fi o activitate asa indragita, insa le-a placut foarte mult, ba chiar m-au rugat sa-i las pe ei sa le arate pe toate, sa fie ei „doamna” 🙂 .

Am jucat apoi un joc in care fiecare copil a primit cate o jumatate de vehicul si trebuia sa mearga pe la ceilalti copii sa gaseasca jumatatea potrivita si sa numeasca vehiculul format.

Am pus apoi intr-o punga tot felul de masinute de jucarie si fara sa se uite inauntru, fiecare scotea cate ceva si spunea ce este si ce culoare are.

Am avut si parte si de lectii de conducere in care fiecare copil si-a ales cate un mijloc de transport pe care-l conducea pana la o anumita cifra (am pus puzzle-uri cu cifre in diferite locuri din camera). Eu le spuneam de exemplu: „Car, drive to number 5!” iar ei trebuia sa fie atenti ce vehicul sunt si sa-l conduca pana la cifra corecta (aceste idei de jocuri le-am gasit pe acest blog)

Am jucat apoi un alt joc in care am folosit masinte colorate din carton pe care le-am laminat si le-am lipit pe spate folie magnetica. Copiii aveau cate o masinuta pe care trebuia sa o aduca la tablita in fuctie de indicatii: Mai intai am pus eu masina rosie pe tablita si spuneam Red car, red car, what do you see? I see a blue car looking at me. Masina albastra venea apoi la tablita si eu o intrebam din nou: Blue car, blue car, what do you see? (masina albastra, ce vezi?) Masina albastra spunea ce masina vede, si continam asa pana toti copiii veneau cu masinile la tablita (de aici am descarcat masinutele ).

Am cantat apoi un cantecel dragut The wheels on the bus” (sunt multe versiuni ale cantecului, insa noi am folosit aceste versuri):

The wheels on the bus go round and round, round and round, round and round

The wheels on the bus go round and round 

All through the town.

The wipers on the bus go swish, swish, swish, swish, swish, swish,

All trough the town.

The horn on the bus goes beep, beep, beep, beep, beep, beep,

All through the town.

The children on the bus go up and down, up and down, up and down, 

All through the town.

The babies on the bus go waa, waa, waa, waa, waa, waa,

All through the town.

The people on the bus go shh, shh, shh, shh, shh, shh,

All through the town.

Am construit apoi cate un autobuz din cutii de ceai sau cutii de diverse siropele 🙂 pe care le-am acoperit cu scotch de hartie. Copiii au pictat cutiile sa semene cat mai bine au autobuzele.

Le-am lipit apoi capace pe post de roti.

Am avut si o cursa de masini  pe echipe fiindca aveam doar 2 masinute. Jocul este cumparat de Julia mai demult si fetelor mele le place foarte mult. Masinutele au pe capota culori ce se gasesc si pe zar; dam cu zarul si mutam masinuta pana la culoarea respectiva. A fost un joc antrenant si copiilor le-a placut, chiar nu s-au suparat ca a castigat doar o echipa.

Surpriza dulce a fost in niste trenulete simpatice din role de la hartia igienica 🙂

Ne inscriem si noi la provocarea Adinei , imi doresc sa exersam cat mai mult cuvintele si expresiile pe care le invatam in fiecare saptamana si imi propun sa le reteam cat mai des si acasa cu fetele.

5 păreri la “Descoperim mijloacele de transport

  1. Vali, e o lectie fantastica! Tu faci si ateliere de engleza, si de creatie, si de muzica si de joaca intr-o singura sedinta! Imi place tare tare mult ce faci, as vrea ca toti profesorii sa se inspire de la tine!

    • Multumesc pentru apreciere Raluca!
      Eu consider ca doar prin joaca un copil acumuleaza cele mai multe informatii, asa ca incerc sa caut tot felul de jocuri si activitati pe care le imbin cand vorbim despre o anumita tema.

  2. Pingback: Vreau sa stiu tooootul despre masini!! | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s