Anotimpurile

Fiindca tocmai s-a schimbat anotimpul, m-am gandit ca ar fi potrivit sa vorbim despre toate cele 4 anotimpuri la atelierul de engleza. Am facut niste machete cu anotimpurile si le-am pus pe o bucata de polistiren pentru a le vedea mai bine si mai intai le-am studiat pe acestea si am povestit despre ce se intampla in fiecare anotimp.

Copiii aveau tendinta sa invete denumirile ca pe o poezie, asa in ordine, asa ca le-am repetat pe sarite, am incercat sa-i fac sa constientizeze despre ce anotimp vorbim 🙂 .

Am jucat un joc in care copiii trebuia sa potriveasca anumite imagini cu anotimpul in care se incadreaza. Pentru primavara am ales o foaie verde, pentru vara o foaie rosie, portocalie pentru toaman si albastra pentru iarna. Le-a placut jocul, au potrivit toate imaginile foarte bine.

Am avut o roata a anotimpurilor si pe rand copiii au cautat anotimpul pe care eu il numeam (de aici am descarcat discul).

M-am inspirat de la Coca si am facut niste marionete – Zane ale anotimpurilor – si pentru fiecare copil am facut cate un lant de 4 zane din hartie pe care le-au colorat in conformitate cu cele 4 anotimpuri.

Am avut si sensory boxes (sunt niste cutii in care se pun diferite materiale: orez colorat, nisip, paste, sau oricel fel de materiale tactile pe care copilul sa le exploreze cu mainile. Se pot face jocuri de sortare, transfer sau pur si simplu ne cream o lume in miniatura in care invetam tot felul de povesti. Puteti gasi pe net o multime de idei de astfel de sensory boxes si le recomand din tota inima) pentru fiecare anotimp.

Pentru primavara am avut orez colorat in care copiii au gasit ghiocei, buburuze, albinute, un copac inflorit, fluturasi.

Pentru vara am avut nisip si scoici, dar si un copac plin de cirese.

Cutia de toamna continea castane, ghinde si un copac cu frunze ruginii.

Pentru iarna am folosit bilute de polistiren pe post de zapada, un om de zapada din aluat de sare, radiere bradut si Mos Craciun si un copac fara frunze acoperit de zapada,

Majoritatea figurinelor din cutii sunt facute din aluat de sare si au fost tare indragite de copii. Ideea acestor cutii senzoriale a fost foarte apreciata de toti copiii, le-a placut mult de tot sa le exploreze, erau toti dornici sa atinga materialele; a trebuit sa-i grupez cate 2 pentru ca fiecare sa aiba posibilitatea sa experimenteze.

La final am vrut sa ilustram fiecare anotimp pictand cate un copac in culorile specifice anotimpurilor. Am preluat ideea de aici si am impartit o foaie albastra in 4, iar in fiecare sectiune am facut conturul unui copac. Folosind o punga cu bule (care se foloseste la protectia anumitor obiecte fragile) lipita de o cutiuta de iaurt am stampilat fiecare copac: cu roz si verde pentru primavara, cu verde pentru vara, cu portocaliu si galben pentru toamna si cu alb pentru iarna.

Tablourile au iesit foarte bine si copiilor le-a placut mult tehnica pe care am folosit-o pentru a picta.

Surpriza dulce a fost una de sezon, si anume niste acadele-narcise 🙂 .

7 păreri la “Anotimpurile

  1. Imi plac mult tablourile anotimpurilor si tehnica inedita de a picta copaceii. Cat despre lantul de zane, abia astept sa il folosesc si eu anul viitor la gradi, cu grupa mare.

  2. foarte frumos, si acum mi-am adus aminte ca nu am reusit sa pun link din nou catre acele imagini :(((( citesem iar mesajul tau la serviciu si sunt bolnava zilele astea ( o raceala puternica) incat am uitat :((( imi pare tare rau.
    Mi-au placut enorm copaceii vostri!

    • Multumim!
      Off, ne-am saturat si noi de raceli, toata familia e atinsa. Sper sa-ti treaca repede!
      Cat despre imagini, stai linistita, ma gandeam sa-i pun pe copii sa lipeasca imaginile si sa facem un fel de carte a anotimpurilor, dar nu cred ca am fi mai avut timp.

  3. Pingback: Cum se schimba anotimpurile | doua fete cucuiete

  4. Pingback: Zanele anotimpurilor | doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s