La atelierul de pitici despre lucruri mari si mici

La atelierul de engleza de astazi ne-am ocupat de lucuri mari (big) si lucruri mici (small) [Am vorbit depre small si nu despre little fiindca acesta din urma arata mai mult o legatura afectiva cu obiectul/persoana despre care vorbim decat small care este clar opusul lui big, se refera strict la marime. ]

Mai intai am sortat niste animalute din hartie si le-am pus in recipiente diferite in functie de marime (de aici le-am descarcat ).

Am sortat apoi si animalute de jucarie si am mai repetat astfel si denumirile lor.

Am folosit din nou formele din lemn si am facut un pattern –o insiruire de simboluri care se repeta dupa un anumit tipar, in cazul nostru mare-mic.

Mi-a placut mult ideea de a face ghirlande din benzi de scotch si am facut si noi folosindu-ne de niste forme mari si mici din hartie.

Ne-am jucat putin cu un crocodil si niste maimute dragute care-l necajeau pe Dl Crocodile, dar au fost mancate una cate una (5 small monkeys sitting in the tree/Teasing Mr. Crocodile: „you can’t catch me!”/Along came Mr. Crocodile/Quiet as it can be/SNAP! that monkey right out of that tree! ) (de aici am descarcat fisa) .

Am incercat un joc de snuruire care a cam esuat din cauza firului prea lung care se cam incurca si copiii nu au mai avut rabdare sa-l termine. Asa trebuia sa ratate in varianta finala, daca sunteti interesati puteti descarca fisa de aici.

Am citit apoi o carte The thingamabob, (A big elephant and a small umbrella- asta a fost titlul pe care le-am spus copiilor) in care un elefant mare a gasit o umbrela mica si nu stia la ce foloseste. A tot incercat sa zboare cu ea, sa se ascunda dupa ea, dar i-a gasit intrebuintarea abia cand a inceput sa ploua. Atunci toti prietenii lui au venit sa se adposteasca sub ea si au constatat ca au nevoie de o umbrela mai mare.

Un om de zapada flamand a aflat de la pinguinul de data trecuta ca la noi poate gasi mancare si a venit si el sa-l hranim 🙂 . Pentru el am avut bulgari mari si mici si tare s-a mai bucurat ca l-am hranit (ideea e preluata de aici)

La final ne-am distrat cu o pictura cu efecte speciale- puffy painting.  Daca vreti sa incercati aceasta este reteta: 1 lg. faina, 1 lg. sare. 3 lg. apa, colorant alimentar. Amestecati bine si pictati pe un carton apoi puneti la cuptorul cu microunde 30 sec. si veti vedea cum pictura face bule, devine pufoasa 🙂 .

Surpriza dulce a fost intr-o „bomboana” uriasa (big candy) 🙂 .

 

17 păreri la “La atelierul de pitici despre lucruri mari si mici

  1. Pingback: Pictam cu puffy paint | doua fete cucuiete

  2. Inca un atelier superb- imi place mai ales, puffy paint-ul si ghirlanda pe scotch- multumim mult pentru idei si felicitari, in fiecare saptamana imi doresc sa locuiesti aproape de mine 🙂

    • Multumesc mult Raluca! Nici nu stii ce ma bucur sa aud parerile voastre, nu m-as supara nici daca ati avea observatii de facut, e important pentru mine sa am un feedback, sa stiu ca ceea ce fac e bine si sa indrept daca nu fac ceva cum trebuie.

    • Multumesc! Intr-adevar, toata saptamana caut idei si fac fac materiale pentru atelier, dar asta ma relaxeaza cel mai mlt, ador ceea ce fac. Iar atentiile de la sfarsit cred ca sunt cele mai asteptate de copii, imi place sa-i surprind cu ceva nou de fiecare data.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s