Joc de asociere

Am petrecut Craciunul mai mult in familie si am avut timp sa jucam multe jocuri impreuna. Ii pregatisem mai demult Mariei acest joc pe care l-am vazut la Coca dar abia acum i-a venit randul la joaca. Si cum nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste, Maria nu a fost deloc interesata de el, in schimb Elenei i-a placut foarte mult.

Am printat atat foaia cu animale intregi cat si cea cu un detaliu de la animalele  de aici. Am lipit cerculetele cu o parte din animalute pe capace de lapte, iar pe un carton pliat in 2 am lipit foaia cu animalele intregi. Pe cealalta parte a cartonului am facut gauri prin care sa se poate introduce capacele.

Elenei i-a placut foarte mult sa potriveasca capacele pe animalele corespunzatoare si desi jocul a  fost destul de simplu pentru ea, a vrut sa-l faca de mai multe ori.

Elena a venit cu o idee noua de joc si ne-am jucat mult si in varianta ei. Punea cerculetele ramase dupa ce am decupat cartonul peste cate un animalut si eu trebuia sa ghicesc cine lipseste. Ca sa ne fie mai usor sa ghicim, am pus capacele in gaurile cartonului in aceleasi pozitii ca si cele de pe foaia mare. Astfel identificam mai usor cine lipseste.

Jocurile in care atentia este solicitata foarte mult, in care trebuie sa fii atent la detalii pentru a gasi rezolvarea imi plac foarte mult si le recomand in educarea copiilor.

10 păreri la “Joc de asociere

  1. Sa stii ca m-a impulsionat postul tau si-l voi pregati si eu, activitatea aceasta o am de mult timp in vizor, daca o mai tot aman creste fetita si nu va mai avea efect 🙂 Scuze, dar nu am retinut, fetita ta cea mica are 2 ani si cate luni?

  2. Pingback: jocuri de asociere cu pasări sălbatice | Let's Play and Learn

  3. Pingback: Aventuri la ferma | doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s