Animalele domestice vorbesc engleza

In ultima vreme tot mai multe lucruri au inceput sa „vorbeasca” in engleza la noi acasa, asa ca acum le-a venit randul aniamlelor domestice 🙂 . Am gasit asa multe idei ca nici nu stiam la care sa renunt, mie personal imi place mult tema asta si cred ca si copiilor le-a placut. Am inceput prin a le arata niste animalute din plastic si am aflat cum se numesc ele in engleza. Apoi fermierul (eu 🙂 )a avenit cu o problema: animalele nu voiau sa-l asculte si sa intre in tarc asa ca a trebuit sa cera ajutorul copiilor.

Au fost saritori si au chemat ei animalele, iar  in drumul spre tarc fiecare animal vorbea pe limba lui.

Animalele aveau picioare din carlige de rufe (de aici am luat modelul) si am profitat de ocazie sa vorbit putin si despre cate picioare are fiecare animal.

Am citit apoi o carticica simpatica si pe masura ce citeam am si interpretat.

Copiii au primit masti, coronite cu urechi pentru a intra mai bine in pielea personajelor si s-au amuzat jucandu-si rolurile.

Am facut apoi o mica sceneta folosind niste marioente pentru degete pe care le-am facut din fetru. (Nu ma asteptam sa ma pricep, dar imi sunt tare dragi, au iesit destul de bine ). Fiecare interpreta cate un animalut si faceau un dialog intre ele. (o buna ocazie de a repeta formulele de salut, au folosit intrebari de genul:  What’s your name? How are you? Who is your friend?

Am jucat apoi un joc in care le aratam niste animale, apoi inchideau ochii si un animalut disparea, ei trebuind sa ghiceasca cine lipseste.

Am cantat si un cantecel pe care l-am si dramatizat. Copiii stateau in cerc avand in mana diferite animale, iar eu in mijloc eram fermierul si in timp ce cantam luam in cerc animalul care-si auzea numele in cantecel si trebuia sa scoata sunetul potrivit. S-au distrat foarte tare cand i-am pus sa faca toti in acelasi timp precum animalul din mana lor, la un moment dat s-au incurcat, pisica a inceput sa faca precum purcelul 🙂 .  Asta mi-a ridicat la fileu urmatorul moment al lectiei si le-am citit dintr-o carte draguta luata de la biblioteca in care o vacuta facea Oink! iar un purcel era necajit ca facea Moo! .

Le-a placut mult sa se joace cu animalutele, le-am impartit chiar si pe familii si am vorbit despre membrii fiecarei familii de animale.

La sfarsit au primit cadoul dulce in cosulete simpatice cu animale (aici am gasit ideea )  🙂 .

13 păreri la “Animalele domestice vorbesc engleza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s