Maria si puzzle-ul

Fiindca Elena a fost de mica foarte interesata de puzzle-uri, avem o multime din toate categoriile. La inceput Elena facea foarte des puzzle-uri din lemn cu incastru, asa ca tot i le-am aratat si Mariei insa pana acum n-au prezentat un mare interes pentru ea. Pana acum spuneam, fiindca in urma cu cateva zile eram doar noi doua acasa si am scos un astfel de puzzle din lemn cu incastru cu butoane care sub fiecare piesa are si un desen, ceva reprezentativ pentru piesa (de ex piesa e cu niste vaci, dedesubt sunt produse din lapte, sau piesa e cu o femeie care da graunte la gaini, desenul de sub ea e cu un cos cu oua).

La inceput am scos cate o piesa si o puneam inapoi explicandu-i de reprezinta, am facut asta de mai multe ori. Apoi scoteam cate 2 piese, le puneam deoparte pe masa si ii dadeam indicatii unde sa le aseze (ex: Unde punem gaina? La oua -raspundeam tot eu).

Apoi am scos toate piesele si cu ajutor din partea mea la inceput, apoi mai mult singura, a fcaut puzzle-ul de multe ori, cred ca mai mult de jumatate de ora a stat la masuta (ceea ce este enorm de mult pentru Maria 🙂  ).

De curand am cumparat de aici un joc de tip puzzle care are 3 planse cu mai multe piese iar copiii trebuie sa potriveasca piesele dupa contur.

Cand a venit Elena de la gradi s-au jucat amandoua foarte frumos cu jocul, Maria a facut doar o plansa de mai multe ori.

Se pare ca pasiunea pentru puzzle se mosteneste si asta nu poate decat sa ma bucure 🙂 .

O părere la “Maria si puzzle-ul

  1. Pingback: Despre simple puzzles « Caiet pentru casa mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s