Culegem mere

Tot cautand activitati de toamna am gasit aceasta idee care mi-a placut foarte mult, insa noi am facut-o cu cifre nu cu litere. Am facut trunchiul copacului dintr-un carton, am decupat o bucata de autocolant verde pentru coroana si le-am asamblat pe frigider (le-am lipit cu adeziv tablete, se poate lipi si pe perete dar n-a trecut mult de cand am varuit si m-am gandit sa-i mai protejez macar o vreme :)) ).

Am decupat apoi niste mere dintr-o hartie cartonata rosie , am scris pe ele cifrele pana la 10 si le-am pus in copac (sa lasati o parte libera pentru a le putea culege mai usor).

Cand totul a fost gata am chemat-o pe Elena si i-am spus ca iepurasii o roaga ceva (am incadrat totul intr-o poveste pentru a face jocul mai atractiv 😉 ): mama lor i-a trimis la cules de mere dar ei sunt cam scunzi si nu ajung la ele asa ca o roaga pe Elena sa culeaga mere pentru ei si sa le puna in cosulet. Insa iepuroaica le dadea cate un biletel pe care scria exact  care sa fie cules. Astfel iepurasii ii spuneau: Elena, ne-a trimis mama sa culegem mere,ne dai si noua marul 3 te rugam? Nu ajungem deloc la el si mama vrea sa faca niste dulceata iar Elena bucuroasa le punea marul cerut in cos :D.

Dupa ce a terminat de cules toate merele pentru iepurasi joaca a continuat, de data asta culegea mere pentru mami si tati, a ajutat-o si Maria, s-au distrat de minune.

Copacul inca sta pe frigider, pur si simplu nu ma lasa Elena sa-l dau jos. Mereu gaseste cate ceva de lipit si spune ca sunt mere 🙂 .

A fost asadar o activitate ce a avut succes maxim, probabil ca va trebui sa mai gasesc niste idei pentru a mai folosi copacul fiindca nici vorba sa-l dam jos prea curand 🙂 .

8 păreri la “Culegem mere

  1. Pingback: Joaca merelor « Caiet pentru casa mea

  2. Pingback: Dovlecii gradinarului Alfabet « doua fete cucuiete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s