Iepurasii saltareti

Avem jocul Lotti Karotti de la Julia si la noi are mare cautare. De cate ori il scoatem la inaintare fetele  gasesc tot felul de idei noi de joaca. Are o tabla de joc ce reprezinta un deal cu un traseu compus din niste „pietre”pe care iepurasii topaie pentru a ajunge la morcovul cel mare. Sunt 16 iepurasi (cate 4 de cate o culoare) si un pachet de cartonase; jucatorii trag cate un cartonas pe care ti se arata cate pietre trebuie sa inaintezi, daca pe cartonas nimeresti morcovul trebuie sa-l rotesti pe cel de pe tabla de joc si apare cate o gaura in drum iar unii dintre iepurasi pot cadea.

De obicei doar incep cu Elena sa-l jucam dupa reguli fiindca pe parcurs daca e si Maria prin preajma pun toti iepurii la bataie, invart de morcov si se distreaza cand cad in groapa :D.

Pe iepurasi ii folosim si la numarat sau la sortat pe culori, incercam sa o facem si pe Maria sa sorteze in functie de culoare. De data asta am avut niste betisoare cu care se jucau fetele si am adus si matematica in discutie 🙂 . Intorceam cate un cartonas iar in functie de cate spatii arata ca trebuie sa sara iepurasul atatea betisoare puneam si noi, deasupra puneam si cifra corespunzatoare. Un joc destul de simplu dar care i-a facut placere Elenei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s